Om foreningen

En tidslomme med hygge og livskvalitet


Vojens Kolonihaveforening blev etableret i 1975, og består i dag af 57 haver i forskellige størrelser. Udover arbejdet med haverne, så varetager foreningens medlemmer også opgaver med pleje og vedligeholdelse af fællesarealerne.


Det gøres typisk på fælles arbejdsdage i en weekend, hvor vi mødes og i fællesskab får løst de arbejdsopgaver, der måtte være. Arbejdsdagene er præget af rigtig meget hygge med plads til et godt grin, og de begyndes ofte med kaffe og rundstykker, eller afsluttes typisk med at grillen bliver tændt.


Sæsonen er fra april til oktober, og i løbet af sæsonen bliver der afholdt forskellige fælles samkomster og andre aktiviteter, hvor byens borgere er velkommen til at kigge forbi.


Opslag om aktiviteter, kan du finde på tavlen i fælleshytten, som ligger lige når du kommer ind i haven. Du er velkommen til at følge med i hvad der sker, så kig forbi tavlen næste gang, du går en tur i vores hyggelige kolonihavehaveforening.


Kolonihaveforeningen er en god blanding af "kolonister", der har været med i mange år, og et stigende antal nye yngre "kolonister", der vælger at bruge deres fritid på livet i kolonihaven. I kolonihaveforeningen er der højt til loftet og mulighed for at koble fra en ellers stresset hverdag.


I foreningen udnytter vi synergien i at vi, aldersmæssigt spænder vidt. Mange gode egenskaber, tips og tricks bliver udvekslet mellem medlemmerne, når der hygges i haverne.


At gå en tur rundt i kolonihaveforeningen viser, hvor forskelligt man kan indrette sin egen kolonihave. Netop det, at man kan forme sin egen have, næsten som man vil, gør at vi har mange spændende haver man kan kigge på, når man går en tur rundt i haveforeningen.


Den enkelte kolonihave er folks eget private område, hvor privatlivet bliver respekteret.


En gylden regel er, at hvis havelågen er lukket, så går man ikke ind, men er lågen åben, må man gerne komme ind på besøg, hvis der er nogen i haven.


Kolonisterne i Vojens Kolonihaveforening er typisk meget glade, for at vise deres haver frem, og snakke om det gode liv med en kolonihave. Derfor er du altid velkommen til at gå en tur rundt på vejen i kolonihaveforeningen og se de mange spændende haver og nyde stemningen i en tidslomme fra byens stress og støj.


Vojens Kolonihaveforening har fokus på livskvalitet og hygge i haverne. Vi er gode til at snakke sammen og mødes i haverne.


Derfor har vi valgt ikke at have et engagement på hverken facebook, twitter eller instagram, men udelukkende have denne hjemmeside.


Hjemmesiden er for medlemmer og andre interesserede, hvor man kan finde den nødvendige information, om foreningen samt downloade formularer til diverse ansøgninger.


Der findes måske grupper eller sider om Vojens Kolonihaveforening forskellige steder på internettet.

Disse sider eller grupper kan være oprettet af enkelte medlemmer eller andre med interesse for Vojens Kolonihaveforening. Disse sider eller grupper, er ikke repræsentative for Vojens Kolonihaveforening's officielle virke.


Vojens Kolonihaveforening ønsker, at vi mødes ude i virkeligheden, og derfor er du altid velkommen til at gå en tur rundt i området og nyde stemningen.


Dog opfordre vi til:

  • At hunde føres i snor, at du husker at bruge "høm høm" pose.
  • At du respektere privatlivets fred og ikke, uinviteret, går ind i folks haver.
  • At du ikke fotografere "ind over hækken" til folks haver.
  • At du på din tur rundt i haven, stopper op og nyde stilheden, naturen og stemningen.
  • Følger foreningens ordensreglement.


Velkommen til.


Bestyrelsen, Vojens kolonihaveforeningBillede fra kolonihaverne fra ca. 1994 - Foto: Olav B. Hansen